Aquarama

Les all info om klubbklatring!

Vil DU ha eget adgangskort?
Les om nye treningstider og vilkår for personlig adgangskort
Klikk på AQ-logoen!
Login   Login vakt   Login kurs

2013

 • Nyttårsjam på Aquarama 2. januar 2014
  [30.12.2013]

  Herman er hjemme på juleferie og drar i gang en super start på det nye året: Han skrur og taper noen spenstige buldre - på alle nivåer - og inviterer til uformell buldrekonkurranse med scorecard. Det er gratis for CKK-medlemmer. Er du ikke medlem så skynd deg å bli det (link her). Det er ikke skrudd opp barnebuldre denne gangen, men ungdommer og voksne er hjertelig velkommen!

 • Klubbtrening i juleferien
  [18.12.2013]

  Kommunen gir oss anledning til å benytte veggen på Aquarama i hele åpningstiden mens skolene har juleferie. Tusen takk!

  Rutinen ved treninger er som tidligere med at det må være ansvarlig vakt til stede når det klatres, men tidspunktet innenfor Aquaramas åpningstid er det vakten selv som setter opp. 

 • Ungdomstrening 2014
  [14.12.2013]

  Ungodmstreningen starter opp igjen mandag 6. januar kl. 17.30. 
  Treningstider i vårhalvåret blir mandager 17:30 - 19:00.
  Ansvarlig for treningen dette halvåret blir Turid Dyrstad (turid.dyrstad [at] gmail.com) og John Zahl (johnzahljr [at] gmail.com).
  Aquarama blir forbeholdt ungdomstreningen fram til kl. 19:00 på mandager! 

 • Grunnkurs inneklatring på Aquarama starter 4/12
  [02.12.2013]

  Det er fortsatt ledige plasser på årets siste grunnkurs for inneklatring starter førstkommende onsdag på Aquarama. Alle som skal klatre på Aquarama og sikre selv må ha brattkort. Dette kurset lærer deg alt du trenger for å ta brattkort-prøven. 

  Nærmere informasjon om kurset finner du på KURS-siden.

  Klikk på Info-linken på det siste kurset i listen.

 • Scorecard Aquarama - sett deg mål for vinteren!
  [27.11.2013]

  Ihuga Aqqis har utarbeidet et scorecard som gir fin oversikt over alle ruter på Aquarama. Dette er et regneark med 4 faner til registrering av både individuell og gruppescore, fordelt på buldring og/eller tauklatring. 
  Last ned, sjekk ut mulighetene, sett deg mål og beynn å logge! 

 • [26.11.2013]

  En amerikansk bekjent av klubben selger en god del tradutstyr (utstyr for klatring på egne sikringer) grunnet langvarig skade.

  Vi viderebringer tilbudet hans her. Masse godis!

   

 • [25.11.2013]

  I helgen ble det arrangert NM i tau i Molde. Herman deltok i klassen eldre junior gutter og jammen vant han ikke!

  Et samlet CKK bøyer seg i støvet og gratulerer med brask og bram! 

  Resultatlister finnes på klatring.no.

 • [20.11.2013]

  Nyskrudde buldre på alle nivåer. Velg ditt nivå og vinn din klasse!

  Det blir fine premier i alle klasser. Ta med hele familien for det blir barnebuldre og premier til alle barn. Nissen kommer med Julegrøt med mandel i og saft etter konkurransen (ca kl. 16.45)

 • Bestigningen av Hornsundtind, rapport fra John Amunds Svalbard-ekspedisjon i vår
  [10.11.2013]

  I april i år la CKK-klatreren John Amund Lund og Jostein Jerkø ut på ekspedisjon til den fjerntliggende Hornsundtind, helt sør på Spitsberben på Svalbard. De ble sponset av NKF og har derfor levert en rapport, som vi har gleden av å legge ut også her på ckk.no, i form av en PDF-fil (27 Mb). Meget spennende og underholdende lesning!

 • Resultater fra Sørlandscup på Spicheren
  [06.11.2013]

  KSI inviterte til Sørlandscup på Spicheren lørdag 2. november.

  Her er resultatene og scorecard fra konkurransen. Det ligger også en diskusjonstråd på Facebook-gruppa vår ang. scorecardet - dvs. graderingen av rutene.

  Kos dokk!

 • [28.10.2013]

  KSI inviterer til Sørlandscup på Spicheren lørdag 2. november. Det blir som vanlig scorecardkonkurranse for store og små, proffe og glade amatører. Arrangementet åpner kl. 12.00 for barn og junior. Voksne begynner kl. 12.30.
  Inngang kr 60,- for deltagere uten medlemskap på Spicheren. Se også  Facebook. 

 • [27.10.2013]

  CKK har en aldri så liten vennskapsklubb i i Berkeley (San Francisco) California. Denne artikkelen kom ut i forbindelse med "the federal government shutdown", der klatrerne følte at de tok sin del av trøkket. Litt forsinket bare, her er litt svart humor fra folka over dammen :)

 • Bruddstyrke i dyneema- og nylonslynger
  [25.10.2013]

  Mens høsten stjeler uteklatredager fra oss og inneveggen overtar horisonten, så får vi litt tid til å se hva ekspertene sier om sikkerheten vår i uteveggene. Denne videoen er laget av DMM som har testet bruddstyrken i dyneema- og nylonslynger av den typen som de fleste av oss bruker som selvforankringer når vi klatrer ute. Se selv. Lærerikt og interessant!

 • [15.10.2013]

  Lørdag 19. oktober feirer GAKK - Grimstad Arendal Klatreklubb - 20 år.

  Alle inviteres med dette til Birkenlundhallen for å feire dette med klatring og fest. 

 • [20.09.2013]

  Sørlandscupen starter opp igjen nå når innesesongen for alvor setter inn. Klatreklubbene i Kristiansand, Arendal og Mandal fortsetter sitt gode samarbeid og inviterer medlemmene sine til uhøytidlig konkurranse i klasser som passer for liten og stor.

   

  Mer informasjon kommer etter hvert.

 • [29.08.2013]

  Til alle ungdommer i CKK:
   

  Mandag 9 september starter vi opp organiserte treninger for klubbens ungdommer.

  Treningen følger skoleruta, og er fra 18 - 19 på mandager i klatreveggen i AQ. Klubbens hovedtrener vil ta turen innom med treningstips og veiledning utover i sesongen.

 • [23.08.2013]

  Ettersom klubben har vokst de siste årene, og vi kan tilby fire faste klubbklatringer i uken, søker vi etter instruktører til vårt instruktørteam. En del har allerede meldt sin interesse noe vi er svært takknemlige for!

  Instruktørteamet vil bl.a. få ansvaret for klatreanlegget på Aquarama under CKKs treninger.

   

 • [16.08.2013]

  Det er skolestart og klart for klubbklatring etter tidenes sommerferie. Denne høsten klatrer vi ute i klubbregi både tirsdag og søndag. Sett bokmerke på denne artikkelen og følg med på kalenderen og på nyheter om andre aktiviteter som vi legger ut her.

 • Nytt hyttecrag: Rock Roll Bortelid
  [15.08.2013]

  En vakker sommerdag 2013 da Tom Egil Rosseland var på hytta si på Bortelid, dumpet han og hans sønn borti et lite, sydvestvendt crag rett i nabolaget. Han så straks et potensiale for hyttebundne cragrotter og med hjemmel i vedrett saget han ned diverse busker som skjulte det for å få det bedre fram. Etter å ha testet noen linjer snakket han med grunneier og anleggskomiteen i CKK og så havnet diverse dokumentasjon på bordet til webmaster for ckk.no… 

  Tre topptaufester og tre tauoptimaliserende bolter ble vider boret i et værvindu 17/8 av Nils Rune og Tom Egil under ledelse av Oda d.a.y. (den aller yngste).

   

  Les mer på Fører-siden vår

 • [07.08.2013]

  Flateland camping pleier å ha mye tyske klatrere til overnatting og har tilrettelagt for denne typen besøkende. Bl.a. var Hans Weninger der og presenterte den nye føreren for Setesdalen. De forventer klatrere fra flere land nå og ikke minst norske klatrere. 

   

  Nå tilbyr de hyttene sine til sterkt reduserte priser ut august, slik at de som vil klatre i Setesdalen kan bli bedre kjent med stedet.

 • [05.08.2013]

  På tide å riste saltvannet av luggen og finne frem klatresko og kalkpose!

  Påmelding ved buldreveggen i Nybyen fra kl 17.30; kr 100/ studenter kr 50,- Det klatres i tre ulike klasser, samt barneklasse. Det betyr at alle klatreglade kan konkurrere på sitt nivå. Ta gjerne med egne Crashpads. Det trengs litt dugnadshjelp i forkant, ring Herman om du kan ta i et tak: 98876272

 • Viktig informasjon om bruken av Urdviki klatrefelt
  [05.07.2013]

  Anleggskomiteen i CKK melder at det er inngått ny grunneier-avtale og ny sti gjennom ura er nå tydelig markert med skilt, varder og røde merker. 

  Alle gamle tilkomstveier er utsatt for haglskudd fra den lokale leirduebanen og MÅ IKKE BRUKES under noen omstendighet!

   

  Les om tilkomst og oppførsel i denne sørlandske klatreperlen.

  Teksten finnes også som oppslag ved p-plassen og langs stien opp til cragget.

   

 • Ny fører for klatring i Setesdalen
  [23.05.2013]

  I månedsskiftet mai/juni kommer det ut en ny fører for Setesdalen, forfattet av Hans Weninger og Peter Brunnert. Dette passer suverent til årets store satsing for svaklatringen i Setesdalen: Sørsva-festivalen 2013, som arrangeres første helga i juli. Husk å melde deg på den!

   

  Les om føreren på www.kletterninnorwegen.de.

   

  Les om Sørsvafestivalen på ckk.no

  - og følg med på Facebook

 • [23.04.2013]

  Bergen klatreklubb gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer klatresamling i Uskedalen, og markerer samtidig utgivelsen av den nye klatreføreren for området.

  Nærmere informasjon kommer etter 1. mai på http://www.bergen-klatreklubb.no/samling/

   

 • [19.04.2013]

  DNT fjellsport Sør og CKK arrangerer klatresamling i Setesdalen første helg i juli. Sørsvafestivalen er en hyllest til alle bratte og glatte svaberg mellom Hovden og Kristiansand. Her finnes boltede sportsruter og flertaulengdere, miksruter og lange naturlig sikrede ruter. Samlingssted er Brokke Camping. 

   

  Les artikkelen og meld deg på!

 • [18.04.2013]

  Helga 25. og 26. mai blir det klatresamling for klatreklubber på Sørlandet. Destinasjonen er Telemarksperlen Hægefjell. Her er det ruter på alle vanskelighetsgrader i tillegg til buldring i området rundt.

   

  Vi oppfordrer spesielt ungdom til å bli med!

   

 • [17.04.2013]

  Klatreinstruktør Sport arrangeres 6. til 8. september i Kristiansand. Dette er første trinn i Norsk Fjellsportforums kursstige. Kurset gir kompetanse til å instruere i klatring på bolt utendørs m.m.

 • Bilder fra påsketuren til Arco
  [16.04.2013]

  Den uformelle klubbturen til Arco denne påsken kan med- og gjenoppleves i de flotte bildene Lars Verket har tatt.

  Bladet Klatring har publisert dem på nett og vi har laget et nytt bildegalleri av dem.

  Du kan også gå rett til Flick-albumet Lars har lagt ut.

   

  Nyt bildene og ønsk deg til klatresteder med flott kalkstein!

 • [09.04.2013]

  Fram til sommerferien arrangerer CKK forskjellige kurs. På Aquarama blir det introkurs for ungdom og grunnkurs inne, samt at vi holder brattkorttest. Det blir også "fra inne til utekurs", kameratredningsseminar, klatreinstruktør sport-kurs ol. etter hvert. Følg med på kalenderen!

 • [02.04.2013]

  Påsken er over, våren trenger seg på og CKK starter opp uteklatring på tirsdager. I år har vi flere tilbud om fellesklatring enn tidligere. Vi fortsetter å klatre på Samsen på søndagene fram til skoleferien og vi åpner etterhvert opp for klatring på Aquarama.   
  Følg med på kalenderen og på nyheter vi legger ut her.

 • [22.03.2013]

  Endelig har dagen kommet da klatreveggen på Aquarama åpnes! Sjekk klatrekonkurransen på palmesøndag - gratis underholdning for deltakere og publikum!

  Alle klubbmedlemmer med brattkort har gratis adgang til veggen første del av påsken. 

 • [17.03.2013]

  CKK og Aquarama lager i samarbeid et forrykende klatreshow søndag 24.mars.
  Vi inviterer de 4 beste og sterkeste jente- og gutteklatrerne til å konkurrere i den nye veggen på Aquarama kl. 14 - 16.

  Det vil også bli en "turist-klasse" som foregår på topptau og på tid. Deltakerne til denne konkurransen må melde seg på i forkant av konkurransen med "første... mann til mølla prinsipp".

 • [27.02.2013]

  Klatreveggen på Aquarama trenger ruter! Tirsdag 5. og onsdag 6.mars blir det rutesetterkurs med Toti Vales og Børre Bergshaven.

  Bli med, lær og sett preg på CKKs nye innevegg!  Kurset er gratis!

 • [25.02.2013]

  De fleste vet kanskje nå at Kristiansand kommune har bygget en splitter ny klatrevegg på Aquarama. Denne vil Christianssand Klatreklubb disponere på kveldstid og i helger.  CKK kommer også til å bygge en egen buldrevegg for å komplementere klatreanlegget.

  Bli med på klubbdugnad da vel!

 • [12.02.2013]

  Her er resultatlista etter den siste ukes klatremaraton på Spicheren. Premier for 1. 2. og 3. plassen i hver klasse kan hentes i resepsjonen på Spicheren fra og med tirsdag 12. februar. Gratulerer til alle og takk for innsatsen.


   Erik Trædal kan også hente en liten premie som ble trukket blant dem som ikke fikk «pallplassering» denne gangen.

   

 • Herman med fin 3. plass i helgas NC i Narvik
  [09.02.2013]

  Årets første NC i tauklatring gikk av stabelen i Narvik på lørdag. Herman dro i land en fin 3. plass i eldre junior gutter-klassen. Dette lover godt for 2013!

   

  Resultater på Google Docs-format.

 • Resultater fra Sørlandscup i Mandal
  [08.02.2013]

  Her følger resultatene fra 2. runde i Sørlandscupen, som foregikk i Mandalshallen lørdag 2. februar.

   

  Resultater

 • [06.02.2013]

  Ingunn har tatt initiativet til tauklatretur i Arco også denne påsken. Det er foreløpig 10 påmeldte som deler 2 leiligheter fra 27/3 til 3/4. Det er plass til 2 til i leilighetene.

  Det blir klatring, sykling og pizza fra morgen til kveld.  

 • Viktig informasjon om klubbkontingenten for 2013
  [29.01.2013]

  Klubbkontingenten for 2013 vil ikke vil bli sendt ut til medlemmene før etter årsmøtet 12/2.

   

  CKK innfører nettbasert betaling som lanseres og demonstreres på årsmøtet.

  Nye CKK-medlemmer har dermed "amnesti" til Samsen og klubbens andre goder uten å ha betalt medlemskap, frem til lanseringen av den nye betalingsløsningen.

   

   

 • [25.01.2013]

  CKKs medlemmer innkalles herved til årsmøte tirsdag 12/2 kl. 20:30 på Samsen.

  SAKSPAPIRER ER NÅ LAGT UT.

  Fristen for å fremme saker er utløpt.

 • [24.01.2013]

  Spicheren treningssenter inviterer til åpen "klatremaraton" på nyskrudde kvalitetsruter i forbindelse med reåpning av klatreveggen etter en periode med begrenset adgang. Konkurransen foregår etter scorecardprinsippet.

   

  Konkurranseperiode: 3. til 11. februar.

   

 • Sørlandscup i Mandalshallen 2. februar
  [13.01.2013]

  Gjør klar for 2.runde i Sørlandscup! Konkurranseformen er scorecard med klatring på topptau. De lokale ungdommene starter kl. 12 med å klatre, og holder på til kl. 14. Alle andre starter klatringen kl 13.30, og holder på til kl 15.30. Påmelding og oppvarming fra en halvtime før konkurransestart. Inngangspenger kr 50. Etterpå blir det pizza og premier!

  Se mer om arrangementet på Facebook

 • [03.01.2013]

  Husk å buldre i vinter!

  Start klatreåret 2013 med trening og sosiale treff på våre klubbklatringer på Samsen. 

  NB! CKK trenger flere vakter! Ta kontakt med Saskia hvis du kan stille.

   

CKK er medlem av "Grasrotandelen"   Nå kan du som spiller hos Norsk Tipping velge at CKK skal motta inntil fem prosent av det beløpet du spiller for.
Les mer..
(C) Christianssand Klatreklubb   |   Org.nr. 989 577 611
Grafisk profil og design forside: Torunn Øvland   |    Web powered by Umbraco   |    Webmaster: Siw Ørnhaug