Aquarama

Les all info om klubbklatring!

Vil DU ha eget adgangskort?
Les om nye treningstider og vilkår for personlig adgangskort
Klikk på AQ-logoen!
Login   Login vakt   Login kurs

2014

 • [19.12.2014]

  Scorecardkonkurransen i den nylig omskrudde veggen på Aquarama varte i 3 hele uker og deltakelsen var ikke så aller verst.

  1. plass damer gikk til Janne Lund og 1. plass herrer gikk til Nils Rune Birkeland. Begge vant et gavekort på kr 500,- på Sport 1. 

   

  Resultater:

 • CKK fikk tildelt midler fra SR-bank i dag
  [18.12.2014]

  Klatreklubben har fått tildelt 17.500 kr fra Sparebankstiftelsen SR-Bank etter å ha søkt om penger til utvikling av klatrefelt spesielt tilrettelagt for barn og unge, Bolteutstyr (boltehammer, bolter, ringankere, hengere, osv.), redskap til rydding og pussing (sag, grensaks, stålbørster osv.), benker, skilting og infotavle.

  Fører må også lages til klatrefeltet for å gjøre det tilgjengelig og lett å finne for lokale så vel som tilreisende klatrende familier. CKK takker Sparebankstiftelsen SR-Bank. 

 • [10.12.2014]

  CKKs barneklatring har vært svært populær etter at den startet opp i 2014, og gruppa ble nokså fort fulltegnet. Dermed er det mange som har kommet og spurt om å få være med men som ikke har fått plass.

   

  Fra og med årsskiftet starter en ny barneklatregruppe opp, og klatrer hver tirsdag på Aquarama.

   

 • [01.12.2014]

  CKK gjenåpnet Aquarama for klatring mandag 24. hovember, etter at store deler av klatreveggen ble utstyrt med nye ruter. 

  I den forbindelse er alle medlemmer invitert til scorecardkonkurranse som pågår i 3 uker, fram til og med mandag 15. desember.

   

  For å bli med i konkurransen fører du alle ruter du har klart å gå direkte på led. Skjema finnes opphengt på Aquarama, men også i denne artikkelen - sammen med forklaring på poengberegning. 

   

 • [30.11.2014]

  Årets julebuldring går av stabelen på Samsen lørdag 13. desember, fra kl. 13 til kl. 16.

  I år lager vi buldreruter spesielt til barn og håper det kommer mange! Nisser og Santa Luciar er spesielt velkomne!

  Det koster k 60/person eller 180/familie - betales kontant ved ankomst.

  Påmelding på forhånd til Øyvind (oyvind.tangen.odgaard [at] gmail.com)

 • Vær med og stemme på Topp 50 ruter i Sørlandet Rock!
  [22.11.2014]

  Sørlandet Rock er navnet på den nye føreren for Kristiansand og en del omland (Mandal - Birkeland - Lillesand) som CKK lanserer i 2015. 

  Vær med og stemme fram de 50 fineste rutene i hele boka. Et nytt menypunkt for dette er kommet på CKK.no og der finner du en liste med forhåndsutvalgte ruter i alle vanskelighetsgrader. 

  Legg til stemme, stem ut og legg eventuelt til andre ruter når du har identifisert deg med en epostadresse. 

 • Resultater fra 1. runde av S-cup 2014-15 på Spicheren
  [17.11.2014]

  Første runde av denne vinterens Sørlandscup gikk av stabelen på Spicheren lørdag 1. november. Arrangørene, KSI, gjorde en flott jobb og rundt 30 deltakere koste seg med scorecard i nyskrudd vegg. 
  Resultatene kan du se her.

   

  Velkommen til neste cuprunde i Mandal 17. januar 2015! 

 • Klatreveggen på Aquarama stenges neste uke!
  [11.11.2014]

  Fra og med søndag 16/11 kl. 14 til og med fredag 21/11 er klatreveggen på Aquarama stengt fordi det skal skrus nye ruter.

   

  De aller fleste takene vil bli tatt ned og vasket i løpet av søndag ettermiddag. En 7-8 utvalgte ruter (de fleste harde) vil bli stående igjen.

   

  De påfølgende dagene skal nye ruter skrus opp. Målet er kvalitetsruter på alle nivå. 

   

  Gled dere til helgen etter!

 • [24.10.2014]

  Klatrefeltet Storheia raseres trolig på grunn av utbygging av ny E18-trassé.

  Her følger utfyllende informasjon om både hva som har skjedd og hva som skjer videre.

   

 • [23.10.2014]

  Børre Bergshaven borret Norges lengste Via Ferrata i Setesdalen tidligere i år.

  NB: Prosjektet er ennå ikke åpent da parkering og avtale med grunneier fortsatt ikke er boks.

  Men til så lenge går det an å kose seg med bilder og detaljer fra prøveklatringen - samt lytte til intervju som Sørlandssendingen nylig gjorde med Børre.
   

 • Storheia truet av ny E18-trassé
  [09.10.2014]

  Klatrefeltet på Storheia er et naturanlegg som Ytre Ringvei kan ødelegge hvis den blir lagt i området. Den planlagte ringveien rundt Kristiansand har ført til 144 høringsuttalelser til Statens Vegvesen og en av dem handler om Storheia.

   

  Se intervjuet med Nils Rune og Linett på YouTube.

 • [03.09.2014]

  Vi ønsker alle, store som små, velkommen til åpning av LOS-klippen inne i Kjosdalen tirsdag 9. september 2014 kl. 17.00.

  Los-klippen ligger i Kjosdalen og er utviklet spesielt med tanke på klatring for barn- og unge, men også nybegynnere i klatring, familier og ellers alle "kose-klatrere".

   

  Det blir en helt spesiell tirsdagsklatring der ikke bare klubbens medlemmer men alle som vil kan komme og prøve uteklatring aldeles gratis!

  Klatreklubben tar med utstyr slik at det eneste man trenger å ha med er godt turtøy, litt å bite i og gjerne noe å sitte på.

 • [25.08.2014]

  Vi ligger ørlite grann bak skoleruta, men nå starter våre faste aktiviteter på Aquarama opp igjen og det samme gjør felles uteklatringer. Alle aktiviteter annonseres på siden for Klubbklatring. Les mer om barne- og ungdomsklatring i denne artikkelen.

 • [19.08.2014]

  I løpet av høsten kommer den nye føreren for Sørlandet. Men allerede nå har vi en fører som mobilapp. Stig Atle Steffensen har utviklet en app for klippeklatring, i første omgang for klippene rundt Kristiansand. Databasen er utviklet av Siw Ørnhaug og data legges nå fortløpende inn av gode venner i klubben. Appen kjører på Android ver. 4 eller nyere.

 • [11.08.2014]

  Velkommen til klatresamling i Setesdalen, nærmere bestemt Brokke, 2 timer nordover fra Kristiansand. Sørsvarfestivalen er et klatretreff plassert midt i Setesdalens beste svavegglandskap. Den ble arrangert for første gang i fjor, med camp og samling på Brokkestøylen. Bli med på svafest i år også!

 • [03.06.2014]

  CKK har fått et stort tilskudd fra LOS-fondet og vil bruke disse midlene til å ruste opp den gamle klatreveggen i Kjosdalen. Den blir herved omdøpt til LOS-klippen. 

  Opprustingen starter med en storstilt dugnad i klubbregi torsdag 12. juni og alle klubbens medlemmer oppfordres til å ta del og bidra.

   

 • CKK-medlemmer får nå 20% avslag hos Skogstad, Sørlandssenteret
  [19.05.2014]

  Skogstad og CKK har inngått avtale som gir alle medlemmer i CKK 20% avslag ved kjøp i butikken på Sørlandssenteret. Ta med medlemskortet!

  Mer informasjon om Skogstad (www.skogstadsport.no)

 • Dugnad og grill på årets første uteklatring!
  [11.04.2014]

  Første klubbklatring ute i 2014 blir på Sødal tirsdag 22. april.

  Vi feirer oppstarten med dugnad og grillings. Ta med sag og greinklipper så bidrar alle litt og Queens blir det flotte cragget det egentlig er.

  Ta også med grillmat og få en topp sosial kveld på cragget.

  Husk klatreutstyr!

 • Klubbklatring etter påske og over sommerferien!
  [10.04.2014]

  VIKTIG:   Etter påske starter uteklatring! Se programmet for uteklatring her. 

  Merk: Vi kjører de vanlige treningstidene men vil ha fast vakt kun på mandag (brattkorttester) og ambassadørdager, fram til 17/6. 
  På Aquarama gjelder altså de samme treningstidene som før. Vi klatrer inne dersom det blir regn på uteklatredag, eller hvis noen i vaktteamet ønsker å ta ansvar inne.

  FØLG MED PÅ KLUBBKLATRING-PROGRAMMET!

 • Klatreting avholdt sist helg og CKK vant fram!
  [31.03.2014]

  Denne helgen ble NKFs årlige klatreting avholdt. CKK har vokst så mye siden sist at vi plutselig stilte med 2 delegater, Jan Egil og Heidi, og vi fikk valgt inn et styremedlem, Ingunn, samt at flere saker ble tatt opp som var fremmet av CKK.

  Her legger Jan Egil fram saken om nytt topptau-kort som fikk oppslutning på tinget.

   

  Les mer om topptau-kortet på Norsk Klatring og resten av tinget på NKFs hjemmeside.

 • Vi minner om kurset Klatreinstruktør Sport 9.-11. mai
  [27.03.2014]

  Det er fortsatt et par ledige plasser på dette kurset, som er det første på NF/NKFs instruktørstige for utendørsklatring. Holdes av Wilko på Samsen. 

  Se tidligere artikkel for mer informasjon.

 • [17.03.2014]

  Spicheren har nyskrudde ruter og inviterer til en liten måneds klatremaraton fram mot påske, dvs. fra i dag til og med palmehelga. 

  Er du ikke medlem kan du kjøpe klippekort til kr. 300,- for 4 klipp, det er en god rabatt for anledningen! 

 • [10.03.2014]

  Det nærmer seg den siste runde og finale i Sørlandscupen og alle er invitert til klatrefest i Birkenlundhallen i Arendal lørdag 29. mars.

   

  Klatringen starter kl 13.00.

 • [26.02.2014]

  Isklatreaktiviteten i vinter har vært katastrofalt lav i forhold til foregående år. Vi i CKK som liker sånt må bare bøye oss i snøen (eller var det i hatten?) for dansker som reiser like hit og går det vi selv burde tatt oss av.
  Fullstendig blogg om turen her.

 • [24.02.2014]

  Sørlandscup, andre runde ble arrangert av CKK på Auarama på søndag 23.02. Barna fikk først boltre seg på nyskrudde ruter og buldre og fikk premier og applaus. Deretter kunne seniorer, juniorer og turister teste ut de nye spennede rutene. Alle rutene var nye. 

 • Vær med og skru om på Aquarama denne helgen!
  [18.02.2014]

  Aquarama-veggen skal skrus helt om og til det trengs alle gode krefter!

  Torsdag 20.2 - Kl 1900 - 2200 (Nedskruing og vasking)
  Fredag 21.2 - Kl 1700 - 2100 (omskruing)
  Lørdag 22.2 - Kl 1000 - 1800 (omskruing)

  Man trenger ikke være proff, bare sosial og entusiastisk. Det kommer en proff ruteskruer for forbundet for å veiede. Benytt sjansen til å bli rutesetter!

   

 • Nytt kurs Trener I 4.-6. april på Samsen
  [17.02.2014]

  Trener I er påbygning til Klatreleder inne, og kvalifiserer til Instruktør på kurs for klatreleder inne og til trening av barn og unge. 

  Kurset er totalt på 49 t, hvorav 26 t selvstudium og 23 t undervisning. Kurshelgen avsluttes med skriftlig eksamen. Ved bestått må det gjennomøres 45 t praksis innen et år før godkjennelse.

  Instruktør er Wilko Jansen (wilko@samsen.com)  -  Pris: 600,-  

 • [04.02.2014]

  CKK arrangerer Sørlandscup på Aquarama!

  Her er alle velkommen til hyggelig samvær og en uformell konkurranse på alle nivå. Konkurranseformen er som vanlig scorecard i konkurrering i ulike klasser.


  Alle barn under 13 år får premie og rangeres ikke. 


  Som en følge av dette stenges veggen etter barneklatringen torsdag 20/2 pga omskruing, og holdes stengt fram til søndag.

 • Årsmøte i CKK tirsdag 11.02.2014
  [02.02.2014]

  CKK har innkalt til årsmøte tirsdag 11/2 kl. 20:55 på Samsen. Innkallingen er sendt til alle medlemmer på epost.

  Fristen for å fremme saker er utløpt.

 • [20.01.2014]

  Klatreinstruktør Sport er første trinn i NKF og NFs kursstige for å bli instruktør utendørs.
  Helgen 9. - 11. mai holdes kurset av Wilko, på Samsen. Kurset varer i 3 hele dager.
  Deltakere må søke hos NKF med dokumentasjon senest 5 uker før kurset. Pris: 600,- 

 • Ny ambassadørdag for ikke-medlemmer på Aquarama!
  [14.01.2014]

  I høst praktiserte vi fritt leide for ikke-medlemmer på mandagene. Det fikk mange med seg. Det er imidlertid veldig mye som foregår på mandagene, med ungdomsklatring og brattkorttester. Det blir fort hektisk for vaktene og fullt i veggen.

  Vi har derfor endret ambassadørdag til FØRSTE SØNDAG HVER MÅNED.

  Ordinær treningstid på søndager er 12.00 - 16.00.

  Velkommen!

 • Bli med på barneklatring i CKK!
  [10.01.2014]

  Endelig er det klart for barneklatring i CKK. Harald Murstad stiller opp som trener for barn i alderen 8 - 11 år med startskudd i går. Det blir trening på torsdager 18.30 - 19.15.

  Foreldre med brattkort må være med og sikre for at barna skal kunne klatre i tauveggen. Første trening foregikk i buldreveggen med tre ivrige deltakere som trente grunnleggende bevegelser og fallteknikk for buldring. 

CKK er medlem av "Grasrotandelen"   Nå kan du som spiller hos Norsk Tipping velge at CKK skal motta inntil fem prosent av det beløpet du spiller for.
Les mer..
(C) Christianssand Klatreklubb   |   Org.nr. 989 577 611
Grafisk profil og design forside: Torunn Øvland   |    Web powered by Umbraco   |    Webmaster: Siw Ørnhaug