Aquarama

Les all info om klubbklatring!

Vil DU ha eget adgangskort?
Les om nye treningstider og vilkår for personlig adgangskort
Klikk på AQ-logoen!
Login   Login vakt   Login kurs

Nybrottsarbeid

[31.05.2017]

Med et underdekket skibehov fra vinteren (i skrivende stund nær forgangen) og en vårs bratte livsførsel som hadde glimret med sitt fravær, lyste en sort BS-registrert BMW opp mitt sinn på Bortelid 01:30 natt til torsdag (himmelfart 2017).

Mannen som ankom, gjenkjent som Finn Dag Hjelseth, var ikke så skjemmet av rust som meg, men kanskje mer utladet etter sen avreise og østlandske trafikale obstruksjoner. Han fikk tvert en påsmurt tverrskåren loffskive, skylte denne ned med en IPA fra det våte Vestland og fikk ligge til ladning litt lenger en meg som husvert den påfølgende morgen.

Ikke lenge etter frokost bar det så ut i Fiskårdalen og Bjønnshomme-veggen som ligger syd for Slettafjell. På basis av en kikkert-bruk på ornitologisk nivå, valgte vi å følge en gråhvit linje opp veggens midtre seksjon, gjennom et overheng og til topps. Det ble en åtte-taulengder jamt på graden 5/5+ som fikk arbeidstittel "Den gråhvite stripe".

Fredagen valfartet vi til Slettafjells nordlige sektor og tok til på nok en kikkert-beskuet mulighet. Dagens prosjekt lå i et parti til høyre for to vegetasjonsband som strakte seg til topps, men til venstre for en tredje, mer diskontinuerlig botanisk fremfusing. Vi snirklet oss syv taulengder i øvre femmer sjiktet til topps. Siste taulengde ble strukket til det ugjenkjennelige og var løpende i sin art, så det slo oss at denne også burde benevnes som en åtte-taulengders. Da ruta fikk ny start, tenkte vi "Ny start gir mening".

Lørdag tok vi til på et av rissene som vi hadde skimtet på våre gjentatte returer der den tegnet seg mer eller mindre helt til topps på den nordlige enden av Slettafjell. Ruta ble litt strammere enn de foregående, åtte taulengder totalt, hvor tre av disse  ble vurdert på seksertallet og resten stort sett på grad 5. Det kan spesielt nevnes at fra 6. standplass i toppen av en kamin, gikk vi rett til høyre gjennom et blokksystem som velvillig tok i mot to kammer, og inn i hoved-risset som ikke hadde sikringsmuligheter. Derfor styrte fornuften (eller frynsete nerver) oss etter hvert ut til høyre for sette en etterlengtet forankring. Ruta gav vi navnet: "Risset så langt du tør"!

Vi mente å huske at ute-gutten Nils Rune hadde sagt at dette var jomfruelige sektorer og gav ham skisser slik at han kunne klø seg i skolten, riste frem historikk fra forrige årtusen og gi en tilbakemelding om dette var for nybrottsarbeid å regne. Det kunne han bekrefte. Så selv om han mumlet noe om Stian Reinhardtsen på 2000-tallet hadde  gjestet Bjønnshomme-veggens høyre dieder, kunne vi vel si å ha båret vårt velfylte rack som inkluderte ymse banke-bolter og to hamre, med rette. Innkjøpet av disse litt sære remediene i en av Tigerstadens etablerte utsalgssteder for stasj, resulterte faktisk i følgende kommentar da ærendet ble fremlagt: "Hard core old school dere altså..."

I ettertid demrer det for oss at enkelte partier nok hadde litt skrint med sikringsmuligheter, og at et borebolt-prosjekt for å nedgradere "Risset så langt du tør" fra E2/E3 til E1 riktig nok kan få rutenavnet til å falme, men vil gjøre den mer klatremessig vennligstilt.

Omtrentlige skisser ligger vedlagt:

  • Bjønnshommen: «Den gråhvite stripe» 8 tl 5+
  • Slettafjell nordlig: «Ny start gir mening» 8 tl 5+
  • Slettafjell nordligst: «Risset så langt du tør» 8 tl 6

 

mvh

Tom Egil

 


Slettafjell nordlig sektor, Ny start gir mening og Risset så langt du tør. Klikk på bildet for stor versjon.

Bjønnshommen, Den gråhvite stripe. Klikk på bildet for stor versjon.

CKK er medlem av "Grasrotandelen"   Nå kan du som spiller hos Norsk Tipping velge at CKK skal motta inntil fem prosent av det beløpet du spiller for.
Les mer..
(C) Christianssand Klatreklubb   |   Org.nr. 989 577 611
Grafisk profil og design forside: Torunn Øvland   |    Web powered by Umbraco   |    Webmaster: Siw Ørnhaug