Aquarama

Les all info om klubbklatring!

Vil DU ha eget adgangskort?
Les om nye treningstider og vilkår for personlig adgangskort
Klikk på AQ-logoen!
Login   Login vakt   Login kurs

Christianssand Klatreklubb - CKK

CKK gammel logoChristianssands Klatreklubb ble stiftet i 1990 og er en klubb for alle som driver med klatring, enten det er sportsklatring på bynære crag eller på lange turer i fjellheimen. Rundt Kristiansand idag er det mange sportsfelt som holder en høy standard, og hvor klubben har betalt for bolter og bruk av drill.
De som benytter seg av dette tilbudet bør derfor melde seg inn i klubben og støtte opp om utviklingen og vedlikeholdsarbeidet som blir gjort på frivillig basis. 

Klubben har over 400 medlemmer med stort og smått.


Hvordan bli medlem

For å bli medlem går du ganske enkelt til  Medlemskap-siden og benytter link fra den til vårt elektroniske medlemsskjema.
Der kan du registrere deg selv, betale online med kort, og så sant betalingstransaksjonen går bra er du de fakto medlem og kan få skrevet ut medlemskortet ditt med en gang. Les mer om dette på Medlemskap-siden.

Dersom du har problemer med skjemaet eller ønsker en annen løsning tar du kontakt med personen som er oppnevnt som klubbkontakt og ansvarlig for nye medlemmer. Du finner mail og mobilnr på Kontakt-siden. 
 

NKF logo nyheterOrganisering 

CKK er medlem av Norges Klatreforbund. Klubbens styre består av 7 medlemmer som velges inn for 2 år av gangen og 2 varamedlemmer som er med 1 år av gangen. Årsmøtet avholdes i februar. Les mer om styret og hva som finnes av arbeidskomitéer på Kontakt-siden.  

Fram til våren 2013 hadde ikke CKK egne klubblokaler eller klatrevegg, men samarbeider tett med kulturhuset Samsen, som har vegg og buldrehule, og til en viss grad med Spicheren, treningssenteret til Studentsamskipnaden i Agder som har en større innevegg. 

Det ble nedsatt en egen veggkomite som jobbet for å oppnå bedre betingelser for klubbmedlemmenes inneklatring og siden våren 2013 har CKK disponert klatreveggen i byens nye badeland, Aquarama. Der blir det ny klatre- og buldrevegg. Klikk her eller Aquarama-logoen øverst til høyre for å lese mer om klatringen der.

Etter dette har CKK fått faste treningstider 5 dager i uken.
 

Samarbeid 

CKK har et nært og godt samarbeid med våre to nærmeste klatreklubber; MLK (Mandal og Lindesnes Klatreklubb) og GAKK (Grimstad og Arendal Klatreklubb). Hver vinter arrangeres 3-4 klatrekonkurranser i det som kalles Sørlandscupen, en til to ganger i Kristiansand, Spicheren og evt. Samsen før jul, en gang i Mandalshallen og en gang i Birkelundhallen i Arendal etter jul. Klubbene samarbeider også om turer og kursvirksomhet.
 

Hva skjer i klubben?

Utenom skolens ferier er det faste treningstider for klubben på Aquarama og Samsen. Resten av året er det en fellesklatring i uka på et av de bynære cragene. Det holdes også en rekke kurs i klubbens regi, inklusive brattkort-tester. Mer informasjon om kurs og fellesklatring finner du her på webstedet. I tillegg har vi en ganske aktiv Facebookgruppe.

Det nedlegges svært mye arbeid i klubben med å dokumentere nyutvikling og videreutvikling av klippefeltene rundt Kristiansand, det aller meste gjøres fortløpende tilgjengelig online på denne webens Fører-side.

Følg med på aktiviteten her på weben, spesielt Aktuelle saker og på Facebook-gruppa så holder du deg orientert!

Buldring på Odderøya
(C) Kristin Ellefsen

CKKs konkurransesatsing

CKK har i årenes løp hatt noen konkurranseklatrere på Norgescup-nivå. Klubben ønsker å oppmuntre unge, lovende utøvere til å ta klatringen til nye høyder og gjøre seg bemerket i konkurranser og ute på klatrecraggene.

Dersom det er noen som ønsker å satse på klatring som sin sport, bør de merke seg dette:

Kretslag:
Det arbeides for å få til et kretslag hvor unge, talentfulle konkurranseklatrere kan samles for å trene og inspireres.
Dette er et samarbeid mellom CKK, Mandal og Lindesnes klatreklubb og Grimstad og Arendal Klatreklubb.
Kontaktperson for CKK, Ingunn Trosby, ingunn@figuru.no

Støtte til konkurranser:
Unge klatrere som vil delta i nasjonale konkurranser kan søke om reisestøtte/deltakerstøtte.
Terminlisten for klatrekonkurranser finner du her.

Krav til utøver som søker støtte:

Du må være medlem av CKK
Du bør klatre ca grad 7 på led, uten at dette er et absolutt krav.
Du må representere CKK på en god måte.

søknaden må inneholde:
navn, alder, 
grad du kan klatre på led, 
konkurranse du søker støtte for. 
Oppgi reisekostnad, deltakeravgift og overnattingskostnad for konkurransen.

Søknaden sendes på mail til CKKs styre ved: linett.eriksen@gmail.com
Unge utøvere vil bli prioritert, men seniorklatrere kan også søke.
(Seniorklatrere bør kunne klatre ca 8- på led.)
 

CKK er medlem av "Grasrotandelen"   Nå kan du som spiller hos Norsk Tipping velge at CKK skal motta inntil fem prosent av det beløpet du spiller for.
Les mer..
(C) Christianssand Klatreklubb   |   Org.nr. 989 577 611
Grafisk profil og design forside: Torunn Øvland   |    Web powered by Umbraco   |    Webmaster: Siw Ørnhaug